24 Volt ASi

Hva er AS-grensesnitt?

AS-Interface er et globalt standardisert feltbussystem (EN 50295 og IEC 62026-2). Det er et system som knytter sensorer og aktuatorer til en kontroller over en vanlig dataoverføringsbane.

Data og strøm gjennom en enkelt kabel

Forkortelsen ASi står for Actuator-Sensor Interface. Dette grensesnittet kobler modulene i det laveste prosessnivået i automatiseringssystemer med hverandre. De vanlige forgreningene erstattes her av en enkelt elektrisk kabel – ASi-kabelen. Denne kabelen har både data og strøm.

De fire ASi-komponentene

Ledende produsenter over hele verden støtter dette enkle kablingssystemet. Den består av fire komponenter: masteren, slavene, en strømforsyning og den gule ASi-kabelen. Hver slave har en unik adresse tildelt, som mastern bruker til å utveksle inn- og utdata.

Kraft til ASi

ASi-moduler drives vanligvis av en ekstra strømforsyning med en rating på 30 volt.

Små systemer kan eliminere strømforsyningen

Bihl+Wiedemann tilbyr nå mastere som kan kobles til allerede eksisterende 24 V-strømforsyninger, uten behov for en ekstra ASi-strømforsyning. Dette er en ideell løsning for små maskiner som har tre til 15 slaver og en maksimal kabellengde på 50 meter.

24 Volt ASi oversikt

  • Ideell for små og veldig små bruksområder (rundt 3-15 slaver).
  • Ingen ekstra ASi-strømforsyning nødvendig.
  • Kan drives direkte av 24 V allerede til stede i kontrollskapet.
  • Maksimalt 4 A tilgjengelig for ASi.
  • Opptil 50 m ASi-kabellengde.
  • Grensesnitt med alle vanlige feltbussystemer.

Maksimal kabellengde

ASi med 24 V standard strømforsyning
ASi med 30 V strømforsyning

V=R×I

Spenning=Motstand×Strøm

Jo lenger ASi-kabelen er, jo større er motstanden. Dette betyr for 24 Volt ASi at en kabellengde på 50 meter ikke skal overskrides, siden ellers faller spenningen for lavt.

Ideell for en håndfull slaver

24 Volt ASi er økonomisk fra tre moduler eller flere.

Spar med 24 Volt ASi

Spar plass

24 Volt ASi-systemet sparer verdifull plass i kontrollskapet siden den eksisterende standard strømforsyningen kan brukes.

Spar tid og krefter

Med 24 Volt ASi reduseres dokumentasjonen og installasjonstiden. Bare koble 24 Volt ASi Gateway til en eksisterende strømforsyning – det er det.

Redusere kostnader

24 Volt ASi sparer penger siden det ikke er behov for ekstra ASi-strømforsyning. Dette betyr også at en strømbryter kan elimineres.

Spørsmål om våre produkter og løsninger?

Vi hjelper deg gjerne.

+47 948 45 046
%d bloggere liker dette: