ASi-5 – Automation reinvented.

Din vei inn i den digitale fremtiden

ASi-5 er det siste innovasjonsfasen av AS-Interface (ASi), et globalt standardisert feltbussystem for det første automatiseringsnivået. ASi kobler sensorer og aktuatorer med en kontroller via en enkelt to-kjerners flatkabel. Den gule ASi-kabelen overfører strøm og data samtidig.

De velprøvde hovedfordelene med ASi er blant annet dramatisk mindre ledninger, fritt valg av topologi og kostnadseffektiv integrering av sikkerhet på den samme infrastrukturen. I tillegg, sammenlignet med andre feltbussystemer, trenger ASi ingen kontakter for data- og kraftintegrasjon.

ASi-5 – Stor databåndbredde, korte syklustider

ASi-5 lar deg nå overføre større datavolum betydelig raskere. Stor databåndbredde og korte syklustider – sammenlignbare med Ethernet-systemer – gir mange nye muligheter med AS-grensesnitt. For eksempel overfører ASi-5 nå analoge verdier mye raskere, og det er enklere enn noen gang å integrere smarte sensorer, for eksempel IO-Link sensorer med opptil 32 byte.

Gir verdifull informasjon

Industry 4.0 og økende digitalisering krever mer enn noe godt datalag. Når de leverer tilleggsdata, blir smarte sensorer mer og mer viktig. Dette gjør ASi-5 til en viktig byggestein for din reise til den digitale fremtiden, fordi det var en rådende grunn til å utvikle AS-Interface: å kunne transportere flere og flere data, uten begrensninger, dit de kan gi verdifull informasjon. Ved å bruke de integrerte OPC UA-serverne i ASi-5/ASi-3-portene kan du til og med gjøre dette direkte og parallelt med feltbussen.

Et rimelig alternativ

En annen fordel med den betydelig høyere ytelsen: Våre nye ASi-5-moduler muliggjør kostnadseffektiv og rask samling av mange innganger og utganger på ett sted, noe som gjør modulene til et rimelig alternativ til andre feltbussløsninger.

Kompatibel med alle ASi-generasjoner

ASi-5 er kompatibel med alle tidligere ASi-enheter og komponenter. Derfor kan du enkelt bruke ASi-5-slaver sammen med ASi-slaver fra en hvilken som helst tidligere generasjon – i eksisterende så vel som i nye ASi-nettverk fordi alle ASi-generasjoner jobber parallelt på samme kabel.

Hvis du allerede bruker ASi er det ikke nødvendig å erstatte eksisterende ASi-slaver. Bare koble til flere ASi-5-slaver, for eksempel i systemseksjoner med ekstra krav til hastighet, datavolum eller I/O-tetthet.

For å bruke ASi-5-slaver er alt du trenger en Bihl+Wiedemann ASi-5/ASi-3-gateway. For ASi-5-lanseringen er denne porten tilgjengelig i to varianter: for PROFINET og EtherNet/IP. Begge portene har en dobbel master og en integrert sikkerhetsmonitor. OPC UA-serveren, som også er integrert med begge varianter, gjør det mulig å enkelt overføre data direkte fra feltnivå til Industry 4.0-applikasjoner.

Uten ASi-5-slaver fungerer de nye ASi-5/ASi-3-portene nøyaktig som tidligere Bihl+Wiedemann-portene fordi ASi-3-delen forblir uendret. Ved å bruke de nye portene kan du enkelt bytte ut eksisterende gatewayer.

Forresten, kompatibilitet har vært et AS-grensesnitt-varemerke i over 20 år. Dette beskytter ikke bare investeringene dine, men hver nye ASi-generasjon gjør deg også mer fremtidssikker.

Høy båndbredde

Behandle datastørrelse fra 16 biter til 32 byte per slave

Kort syklustid

Opptil 384 digitale innganger og 384 digitale utganger på bare 1,27 ms

Full kompatibilitet

Kompatibel med alle tidligere ASi-enheter og komponenter

Enkel integrasjon

Intelligente sensorer og aktuatorer som IO-Link er enkle å integrere

Jochen Bihl snakker om ASi-5, det nye nyskapende trinnet i AS-Interface. Han forklarer hvordan brukere kan tjene på kortere syklustider og større databåndbredde – og hvor enkelt det er å bruke ASi-5 og ASi-3 sammen.

Video lengde: 2:25

ASi-5 er en felles utvikling av flere produsenter av ASi. Jochen Bihl og Bernhard Wiedemann, som var den tekniske lederen for tverrbedriftens utviklingsgruppe, forklarer hvordan den nye generasjonen AS-Interface ble opprettet.

Video lengde: 2:30

ASi-5 - Fordelene dine på et øyeblikk

Dra nytte av alle velprøvde ASi-styrker …
 • Overfør data og strøm i en enkelt to-kjerners flatkabel.
 • Velg din topologi uten kostbare brytere (tre, ring, stjerne, linje).
 • Kostnadseffektiv integrering av sikkerhet på den samme infrastrukturen.
 • Installere og utvide systemet enkelt ved å bruke ASi piercing-teknologi.
 • Sertifiserte produkter for produsentuavhengig kompatibilitet.
 • Rimelig støyresistent system som ikke krever skjerming
… og fra den nye kraftige ASi-5
 • 1,27 ms syklustid for opptil 384 inngangs- og 384 utgangsbiter.
 • 16-biters I/O-data og profiler med opptil 32 byte prosessdata for hver slave.
 • Enkel integrering av smarte sensorer og aktuatorer som IO-Link.
 • ASi-5 er kompatibel med alle tidligere ASi-generasjoner for kombinert bruk av forskjellige ASi-slaver.
 • ASi safety og ASi-5 fungerer enkelt sammen.
 • Svært økonomisk på grunn av reduserte kostnader per input/output.
 • Avansert diagnostikk for prediktivt vedlikehold.

Bihl + Wiedemanns ASi-5-produkter

Her kan du finne tilgjengelige Bihl+Wiedemann ASi-5-produkter. Vi slutter aldri med utvikling: Trinn for trinn, flere gateways vil være tilgjengelige, for andre feltbusser og mange nye ASi-5-moduler.

ASi-5/ASi-3 Gateways med sikkerhetsmonitor

 • Kompatibel med eksisterende nettverk.
 • 1,27 ms syklustid for opptil 384 inngangs- og 384 utgangsbiter.
 • Kraftigste plattform av Bihl+Wiedemann.
 • ASi Safety integrert
  • Sikkerhet, PROFINET (BWU3863).
  • Sikkerhet, EtherNet/IP + Modbus TCP (BWU3825).
  • Sikkerhet, EtherCAT (BWU3991)-
 • Sikker feltbussprotokoll.

ASi-5/ASi-3 Gateways i rustfritt stål

 • Kompatibel med eksisterende nettverk.
 • 1,27 ms syklustid for opptil 384 inngangs- og 384 utgangsbiter.
 • Kostnadseffektiv løsning for alle standardapplikasjoner fra Bihl+Wiedemann.
 • Feltbusssystemer, f.eks. g .:

ASi-5 Telle Module

 • Enkel parametrisering.
 • Konfigurerbar via Bihl+Wiedemann Software-Suites.
 • Opptil 4×2-kanals innganger (BWU4042, BWU3875)

Kompatibel med alle vanlige feltbusser

 • PROFINET
 • EtherNet/IP + ModbusTCP
 • EtherCAT
 • POWERLINK
 • Sercos

Sikre feltbussprotokoller støttes

 • PROFIsafe
 • CIP Safety
 • Safety over EtherCAT

Jochen Bihl introduserer de første ASi-5 produktene fra Bihl+Wiedemann. For markedslanseringen av den nye ASi-generasjonen er det to versjoner av ASi-5/ASi-3 Gateways og tre forskjellige ASi-5 digitale moduler tilgjengelig.

Video lengde: 2:47

Paul Werge, produktsjef hos Bihl+Wiedemann presenterer den nye ASi-5 Slave/IO-Link Master på Hanover Fair 2019. Den nye ASi-5 Slave/IO-Link Master er i stand til å integrere alle IO-Link-enheter i ASi.

Video lengde: 1:43

Jochen Bihl introduserer ASi-5 Slave/IO-Link Master med 4 porter fra Bihl+Wiedemann. ASi-5-slaven kan overføre opptil 32 byte I/O-sykliske data – noe som passer perfekt til IO-Link. Som standard overfører modulene over AS-i totalt 8 byte – 2 byte per port – på 1,27 ms.

Video lengde: 2:39

Jochen Bihl introduserer ASi-5-tellermodulen fra Bihl+Wiedemann. ASi-5 tellermodul har 4 raske parameterinnganger for telleinnganger. Som standard overfører den 8 byte på bare 1,27 ms. Det er 2 byte per tellerverdi.

Video lengde: 1:45

ASi-nettverk med ASi-5 og ASi-3 produkter

Vanlige spørsmål om ASi-5

Nei. ASi-5 er utviklingen av den velprøvde AS-grensesnittstandarden. ASi-5 tilbyr alle fordelene som allerede har gjort ASi så spesiell tidligere. For eksempel overføres strøm og data fremdeles over en enkelt kabel, du har fritt valg av din topologi og sikkerhetsteknologien er fremdeles på den samme infrastrukturen. Hovedgrunnen til å utvikle ASi var det faktum at Industri 4.0 og økende digitalisering fører med seg stadig større datamengder. ASi-5 har både en stor datastørrelse og korte syklustider, noe som gjør det mulig å transportere mer og mer data uten begrensninger dit de kan gi verdifull informasjon.

Ja. ASi-5 er kompatibel med alle tidligere ASi-enheter og komponenter, noe som betyr at ASi-5-slaver kan kombineres med ASi-slaver av enhver generasjon – i eksisterende så vel som i nye ASi-nettverk. I et eksisterende ASi-nettverk kan du ganske enkelt koble til flere nye ASi-5-slaver og enkelt fortsette å bruke eksisterende ASi-slaver. For å bruke ASi-5-slaver er alt du trenger en ny Bihl+Wiedemann ASi-5/ASi-3-gateway.

ASi-3 følger ASi-5 direkte. “Hopp over” ASi-4 illustrerer at dette utviklingstrinnet er veldig stort. I tillegg ønsket vi ikke å antyde at Industry 4.0 er den eneste innovasjonsdriveren for den nye ASi-generasjonen.

Spesielt for applikasjoner med høye overføringshastigheter eller høye datavolum. I tillegg på steder der det er behov for en konsentrert og kostnadseffektiv samling av et større antall innganger og utganger. I mange tilfeller kan Bihl+Wiedemanns nye digitale ASi-5-moduler være et rimelig alternativ til andre feltbussløsninger.

Ja. AS-Interface er fortsatt en standard som sikrer kompatibilitet med komponenter fra enhver produsent. Alle sertifiserte produkter med ASi-logo kan samhandles i et felles nettverk.

Nei. I prinsippet kan de konfigureres uten programvare, men vi anbefaler alltid det mer komfortable alternativet ved å bruke programvareløsningene våre. Vår programvaresuite lar deg enkelt planlegge, konfigurere og parameterisere ASi-nettverk med eller uten sikkerhet. Hvis du allerede bruker programvaren for ASi-nettverket ditt, er alt du trenger en gratis oppdatering for å kunne fortsette å bruke den for ASi-5-applikasjoner. Programvaren er like intuitiv og behagelig å bruke som med ASi-3. En integrert maskinvarekatalog inkluderer hele ASi-produktutvalget. Alt du trenger å gjøre er å klikke på enheten du trenger når du konfigurerer ASi-kretsen. Den nye bussinformasjonen på nettet gjør det også enkelt å adressere slaver og overvåke innganger og utganger. Denne funksjonen gjør det enda enklere å integrere IO-Link sensorer.

Som alle ASi-generasjoner er ASi-5 en felles utvikling av flere produsenter av AS-Interface-produkter. Hele prosjektet tok mer enn 200 000 utviklertimer, og utviklet ideen om en ny ASi-generasjon til en moden trendsettende teknologi. Nå som hovedprosjektet er fullført, fortsetter de involverte selskapene å jobbe med standarder og sertifiseringer for nye ASi-5-produkter.

Spørsmål om våre produkter og løsninger?

Vi hjelper deg gjerne.

+47 948 45 046

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: