ASi-kabel – enkel og effektiv strømfordeling

ASi-kabel – Fordeler på et øyeblikk

Fordel mye strøm enkelt, spar rikelig med monteringstid og reduser kostnadene samtidig – med ASi-kabelen drar du nytte av det på mange måter.

Veldig enkel tilkoblingsteknologi

Takket være ASi piercing teknologi, moduler kan enkelt kobles til, erstattes, flyttes eller legges til - med maksimal kontakt pålitelighet. Den spesielle profilen til ASi-kabelen hindrer at feltenheter kobles til med omvendt polaritet.

Effektiv strømforsyning

Den svarte kabelen overfører 16 A eller 20 A, avhengig av kabeltverrsnittet – og dermed betydelig mer strøm enn typiske runde kabelløsninger. ASi er derfor ideell for å koble til ting, for eksempel IO-Link-enheter og motorer for transportbåndapplikasjoner.

Reduserte ledningskostnader

ASi ledninger er vanligvis betydelig billigere enn runde kabelløsninger med typiske M12 eller 7/8 "kontakter. Kostnadsbesparelser kan være så høye som 68 %.

Fullstendig topologi

Med ASi-profilkabelen kan du ganske enkelt opprette veikryss når som helst i systemet uten problemer. Dermed er topologien fritt valgbar, for eksempel tre, ring, stjerne eller lineær. Valget av topologi er imidlertid ofte begrenset med sammenlignbare fieldbus-løsninger.

Ekstremt enkel installasjon, perfekt kontakt

Takket være ASi piercing teknologi, er det mulig å koble til, erstatte, flytte eller legge til moduler (f.eks ASi-5 slaver eller IO-Link mestere med 1, 2, 4 eller 8 porter) veldig enkelt. Fordeler ved bruk av ASi-profilkabelen inkluderer følgende:

 • Veldig enkel tilkoblingsteknologi: Moduler pierce isolasjonen av profilkabelen. Minst fire gullbelagte nåler pierce vertikalt og pålitelig gjennom gummihylsen inn i kabelen, hvor de to kabelledningene kommer i kontakt.
 • Maksimal sikker kontakt: To nåler per ledning trenger inn i profilkabelen overflødig. Lav kontaktmotstand er også garantert.
 • Redusert installasjonsinnsats: Det er ikke behov for skjæring eller stripping og avslutte kabelen som med runde kabler. Profilkabelen tas ganske enkelt fra kabelhjulet i ønsket lengde.
 • Null euro tilkoblingskostnader: Verken ferdigmonterte kabler eller T-brikker er nødvendig for å koble til moduler. Dette gjør ettermontering eller konvertering av systemer uovertruffen i form av kostnader.
Fire gullbelagte nåler trenger alltid vertikalt inn i profilkabelen for å sikre perfekt kontakt

Med ASi er det ikke nødvendig med plugger for 24 V-forsyning og busstilkobling.

Effektiv strømforsyning opptil 20 A

Effektiv kraftfordeling er en stor utfordring i mange bruksområder – og ikke mindre for IO-Link-løsninger og motorer i transportbåndapplikasjoner. Det er her den svarte profilkabelen er best egnet, da den overfører opptil 20 A. Sammenlignet med runde kabelløsninger, gir profilkabelen mange fordeler:

Betydelig mer kraft

Den svarte profilkabelen gir 16 A eller 20 A avhengig av kabeltverrsnittet. I motsetning er runde kabler med typiske M12- eller 7/8″-kontakter vanligvis bare utformet for mye lavere strømmer (se tabellen til høyre).

Ingen looping gjennom

I runde kabelløsninger bestemmer den respektive kontakten indirekte “grensen” for individuelle moduler og for den totale strømmen av alle moduler som er koblet til i serien. Det er fordi i motsetning til ASi, kraften i slike konfigurasjoner ofte må sløyfes gjennom modulene, noe som resulterer i strømbrudd.

Mindre kostnader

Profilkabelen kan gi opptil 16 A som standard. Hvis du vil overføre mer enn 4 A over en M12-tilkobling, må du bruke dyre kontakter med spesiell strømkoding. Men selv når et program bare krever lav strømforsyning, viser ASi-løsninger basert på en profilkabel nesten alltid å være mer kostnadseffektive.

Strømforsyning for ikke-ASi-deltakere

Spesielle passive distributører gjør at et bredt utvalg av ikke-ASi-feltenheter kan kobles til profilkabelen og dermed leveres med strøm. Bihl+Wiedemann tilbyr et bredt spekter av produkter på dette området, og kan også utvikle skreddersydde passive distributører på kundeforespørsel

Energiforsyning i sammenligning
Tallene i tabellen er generelle retningslinjer, hvis du er i tvil, følg instruksjonene fra den respektive pluggprodusenten.

Strømdistribusjon: M12 vs. Profilkabel

Moduler som leveres via M12-tilkobling (A- eller B-kodet) kan vanligvis bare betjenes med maks. 4 A, mens moduler som følger med profilkabelen, kan betjenes med maks. 16 A eller 20 A.

Kablingkostnader til sammenligning – ASi-kabel slår andre fieldbussystemer

Takket være profilkabler og piercingteknologi kunne ikke ASi-ledninger være enklere fordi du ikke trenger forskjellige forhåndsmonterte tilkoblingskabler, slik at du sparer rikelig med kostbar monteringstid. Du trenger ikke å vite lengden på kablene som brukes på forhånd fordi ASi gir deg fleksibilitet til å bestemme på stedet der du vil installere modulene på profilkabelen. Dette reduserer merkbart planleggingsarbeidet og oppnår en ytterligere kostnadsfordel.

Kablingskostnader med ASi er betydelig lavere enn med andre fieldbus-systemer. Som vist i beregningen nedenfor, lar vårt produkt deg spare opptil 68 prosent. Sist, men ikke minst, med ASi-løsninger fra Bihl+Wiedemann, vil de samlede kostnadene også reduseres i mange tilfeller.

Vennligst les vår IO-Link kostnadssammenligning hvor du vil lære hvordan, i tillegg til dine ledningskostnader, kan du også merkbart redusere maskinvarerelaterte kostnader ved å bruke Bihl + Wiedemann ASi-løsninger.

Klar separasjon av kontrollsignaler fra hjelpekraft

En annen fordel med ASi-profilkabelen er muligheten til å tydelig skille kontrollsignaler fra hjelpekraft:

 • Kontrollsignalene overføres over den gule profilkabelen.
 • To forskjellige profilkabler (24 V og 48 V) er tilgjengelige for ekstra strøm.
 • Separasjonen gjør det mulig å slå av AUX-forsyningen på en målrettet måte på en målrettet måte, mens overføringen av ASi-signaler for systemovervåking fortsetter uten avbrudd.
 • Separasjon av kontrollsignaler og hjelpekraft kan være nyttig, for eksempel under oppsett eller for å gi passiv sikkerhet.
 • Derimot, når du bruker en 4-tråds rund kabel, er det bare mulig å slå av AUX-forsyningen på en målrettet måte med betydelig innsats.

Kombinert bruk av profilkabler og runde kabler

Ekstremt enkel tilkoblingsteknologi, effektiv strømdistribusjon, reduserte kablingskostnader – ASi-kabelen er nesten alltid det beste alternativet. Det er imidlertid noen bruksområder der den flate profilkabelen ikke kan brukes, for eksempel hvis beskyttelsesklasse IP69K må oppnås, som i næringsmiddelindustrien, hvor runde kabler er mer egnet.

For scenarier der en rund kabel skal brukes, tilbyr Bihl+Wiedemann moduler med ASi-tilkobling via M12. De nye ASi-5-modulene er alle tilgjengelige som M12-varianter. Nesten alle standard runde kabler kan brukes.

En kombinert bruk av ASi både med profilkabler og runde kabler er også mulig. Dette skyldes at Bihl+Wiedemanns passive distributører tillater alle slags veikryss fra profilkabler til push-in-terminaler og kontakter, for eksempel M12/M8.

ASi-profilkabelen er tilgjengelig i forskjellige versjoner. Den 2-kjernegule kabelen overfører data og strøm samtidig. Ulike kabelmaterialer er tilgjengelige for ulike bruksområder som PUR, TPR, EPDM og gummi. Hvis det kreves mer strøm for et bestemt program (f.eks. ved bruk av kraftige motorer), kan den svarte profilkabelen også brukes til å supplere strømbehovet.
ASi Kabel, gul
 • For data og strøm
 • Trådseksjon: 1,5 mm²
 • Normal fleksibilitet (BW1979)
 • Svært høy fleksibilitet (BW2756)
ASi Kabel, svart
 • Ekstra hjelpekraft (24 V)
 • Trådseksjon: 1,5 mm² (BW1980, BW2757)
 • Trådseksjon: 2,5 mm² (BW3169)
 • Normal fleksibilitet (BW1980)
 • Svært høy fleksibilitet (BW2757)
Rund kabel (2-kjerners)
 • For data og strøm
 • Trådseksjon: 1,5 mm²
 • TC-ER-godkjenning
 • Bw3653 (andre er i 2009)
Rund kabel (4-kjerners)
 • Ekstra hjelpekraft (24 V)
 • Trådseksjon: 1,5 mm²
 • TC-ER-godkjenning
 • Bw3654

Kabelen som brukes til AS-Interface er en uskjermet, ikke-vridd, to-wire gul flat kabel som kan kobles med omvendt polaritetbeskyttelse. Det tjener samtidig for overføring av ASi kommunikasjon og for å levere strøm til feltenheter med lave strømkrav. En separat svart flat kabel brukes til å levere 24 VDC til kunder med høyere strømkrav, for eksempel motorer eller ventilterminaler.

Sensorene eller aktuatorene er vanligvis koblet til via piercingteknologi. I denne prosessen blir isolasjonen av den flate kabelen, som er profilert for å beskytte mot omvendt polaritet, gjennomboret under installasjon ved hjelp av to piercingpinner, uten at kabelen må være forberedt på forhånd. På denne måten kan slaver flyttes eller legges direkte til kabelen når som helst uten stor installasjonsinnsats.

En ASi wire stripper brukes til å strippe ASi kabler med en ytre isolasjon av termoplastisk elastomer (TPE) eller polyuretan (PUR).

ASi endestykker brukes til å beskytte de nakne endene av ASi- eller AUX-profilkabelen mot støv og fuktighet opptil maks. IP67 – for interferensfri kommunikasjon i ASi-kretsen. De er tilgjengelige som venstre og høyre versjoner.

Mange Bihl +Wiedemann slaver og aktive distributører krever vanligvis ikke bruk av endestykker fordi kabelendene kan avsluttes i basen.

Den totale lengden på ASi standardnettverket er begrenset til 200 m for ASi-5 og 100 m for ASi-3. Ved fastsettelse av den totale lengden må alle veikryss inkluderes i beregningen. For eksempel, med en kombinasjon av ASi repeaters og buss oppsigelser, maksimal oppnåelig avstand mellom to slaver i et ASi-3-nettverk er 1000 m, hvis master er riktig plassert. Ikke mer enn 2 repeatere (maks. 2 tilkoblet i serien) kan settes mellom en slave og master.

Slik utvider du ASi-kabelen.

ASi-kabelen er spesifisert i ASi-standarden (IEC 62026-2 eller DIN EN 62026-2).

ASi-profilkablene BW1979 og BW1980 er egnet for dragkjeder. Monteringsanvisningene til kabelprodusentene må overholdes, for eksempel, ingen oppreist installasjon i dragkjeden.

Spørsmål om våre produkter og løsninger?

Vi hjelper deg gjerne.

+47 948 45 046
%d bloggere liker dette: