Fjernkontroll og overvåking av vindturbiner

SAMMENDRAG

Ifølge en nylig studie av Rebecca Lindsey og LuAnn Dahlman verdens gjennomsnittstemperaturen økte med 2 ° C i nesten 150 år, noe som kan føre til et katastrofalt utfall i fremtiden. Etter hvert som verden går fremover ved å øke tempoet i infrastrukturutvikling og forbruk, øker virkningen på miljøet dramatisk. Til tross for dette prøver folk å bekjempe miljøkrisen på forskjellige måter; noen er ute etter mer effektivitet i forbruket, noen vender seg mot den grønne energien som genereres fra sol, vann eller vind.

UTFORDRING

Energi generert fra vind er en av de mest fremtredende grønne energiløsningene. Vindparksteder er vanligvis avsidesliggende, langt borte fra sivilisasjonen, i åsene eller kysten. Slike steder brukes fordi vindparken skal være lønnsom, må det være forhold som vil generere så mye vind som mulig gjennom hele året. Men strengere miljøer krever mer komplekse vindturbiner, som vanligvis består av tårn, blader, nav og nacelles. For å kontrollere alle delene, monterer selskapene vindturbinkontrollere i nærheten av tårnet. Vindturbin kontrollere, som PLCs, er hjernen for hver vindturbin, siden den brukes til å kontrollere hele systemet, generere rapporter og overvåking. Uten det ville turbinen ikke fungere riktig, siden den må kontrolleres og programmeres. Av denne grunn må kontrollerne være koblet til et enhetlig system for ekstern overvåking, energigenerering rapportering, parameterkontroll og prediktivt vedlikehold. Hovedutfordringen her er å skaffe pålitelig og sikker tilkobling til Internett på grunn av den avsidesliggende plasseringen av vindparker.

TOPOLOGI

LØSNING

Topologien ovenfor viser hele løsningen: vindturbin genererer energi som overføres til en transformatorstasjon og videre overføring. På den andre siden styres og overvåkes alt eksternt via vindturbinkontrolleren, som er koblet til TRB145 – en liten, men kraftig 4G LTE Serial-gateway av Teltonika Networks. Denne enheten gir en pålitelig og stabil Internett-tilkobling og fungerer som en Modbus-gateway mellom kontroller og kontrollsenter der all overvåking og administrasjon finner sted. TRB145 industriell gateway er et ideelt valg her ikke bare fordi den har Serial RS485 grensesnitt med Modbus RTU, men også fordi den er drevet av RutOS som er utstyrt med avanserte funksjoner som OpenVPN, Brannmur, IPsec. Dessuten kan denne gatewayen administreres og overvåkes via RMS – Remote Management System, som blant annet har muligheten til å sende statusrapporter og generere varsler via SMS eller e-post.

FORDELER

  • Enkel å administrere – du kan konfigurere og fjernstyre et uendelig antall TRB145 koblet til vindturbiner ved hjelp av RMS.
  • Energiforbruket – siden vindturbiner genererer energi, krever de at alle enheter vil være lav strømforbruk, TRB145 bruker bare 2W strøm mens de overfører data
  • Robust design – TRB145, det samme, som alle Teltonikas rutere og gatewayer har et bredt driftstemperaturområde fra -40 °C til 75 °C, noe som er et must når løsningen er utenfor
  • Størrelse – TRB145 er ekstremt liten og praktisk å installere i små skap.

HVORFOR TELTONIKA?

Teltonika er en pålitelig partner i mer enn 20 år i det industrielle IoT-markedet. I løpet av den tiden har vi samlet erfaring i driftskritisk tilkobling som har ført til produksjonsprodukter som er pålitelige, sikre og enkle å bruke. Vi designet TRB med samme tankesett og fokus, noe som gjør den til en av de beste industrielle mobilnettet gatewayene i markedet. Sammen med Teltonika RMS er denne enheten et ideelt valg for vindparktilkobling

Anbefalt enhet TRB145

Lett og kraftig RS485 til 4G LTE Cat1 IoT-gateway. Høy ytelse sammen med Linux-basert fastvare gjør det raskt tid til markedet i de mest krevende programmene.

RS485 - industriell differensiell seriekommunikasjon
LTE Cat 1 for M2M / IoT-kommunikasjon
Kompakt størrelse, enkel integrasjon
Støtter et stort spekter av spenning.
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
RutOS - brukervennlig, sikkert og funksjonsrikt operativsystem
%d bloggere liker dette: