Fjernovervåking av olje- og gassrørledninger.

SAMMENDRAG

Livene våre er avhengige av energi, og mens mange land jobber mot en mer bærekraftig fremtid med utvikling fokusert på fornybare energikilder, er olje og gass fortsatt de mest populære energikildene i dag. Kombinert utgjør olje og gass mer enn 60% av det globale energiforbruket, ifølge BP-estimater.

UTFORDRING

Utvinning av energi fra olje og gass er en kompleks prosess som krever mye infrastruktur. En del av slik infrastruktur er rørledningene som er den viktigste transportmekanismen for olje- og gassindustrien. De gir en sikker, effektiv og kostnadseffektiv måte å transportere bearbeidede og ubearbeidede materialer på, og opererer kontinuerlig utenfor planlagte vedlikeholdsvinduer. For forhåndsdiagnostisering av mulige sikkerhets- og / eller produktivitetsproblemer, må hastigheten på materialstrømmen overvåkes nøye. Imidlertid er rørledningsinfrastruktur vanligvis plassert i avsidesliggende områder der kablet internettforbindelse ikke er tilgjengelig.

TOPOLOGI

LØSNING

Satellittkommunikasjon er fremdeles svært kostbart, men global utvidelse av 4G LTE-dekning gjør det mulig for olje- og gassbedrifter å implementere et bredt overvåkningsnett for rørledninger ved å bruke dedikerte strømningsmåler som gir ut data ved hjelp av industrielle protokoller. I mange tilfeller brukes seriell kommunikasjon med RS-485 og Modbus industriell protokoll. Dataene som genereres av strømningsmåleren må innhentes og videresendes til kontrollsentre, SCADA-systemer for å samle og tolke sentralt. TRB145 Serial IoT Gateway av Teltonika Networks er perfekt for slike applikasjoner – med RS-485-grensesnitt, Modbus RTU Master-funksjonalitet og 4G LTE Cat1 er det i stand til med jevne mellomrom å lese informasjon om strømningsmåler og sende innsamlede data til eksterne HTTP / HTTPS-servere eller forskjellige IoT-plattformer bruker MQTT. Til slutt, bredt strømforsyningsområde og lite energiforbruk gjør at TRB145 kan drives opp ved å kombinere solenergi og batterier.

FORDELER

  • Billig og rask å distribuere – flere TRB-er kan konfigureres samtidig med Teltonika Remote Management System (RMS).
  • Høy tilgjengelighet og lave datakostnader – 4G LTE er svært tilgjengelig globalt og kostnadseffektivt på grunn av lave datamengder som trengs for denne applikasjonen.
  • Datasikkerhet – TRB145 støtter avansert databeskyttelse med innebygd brannmur og kryptering med flere tilgjengelige VPN-tjenester, for eksempel OpenVPN, IPsec, PPTP, L2TP og andre.
  • Umiddelbare varsler – hvis forhåndsinnstilte strømningsverdier faller utenfor definerte kriterier, kan systemoperatører konfigurere TRB145 for å motta umiddelbare alarmer.

HVORFOR TELTONIKA?

TRB145 med Teltonika Remote Management System (RMS) gjør det mulig for operatører å raskt distribuere et stort antall overvåkningssider og administrere dem enkelt hvor som helst ved å bruke RMS selv uten offentlig IP. I tillegg gir svært funksjonell og sikker RutOS-styrke TRB145 IoT Gateway stor løsningsfleksibilitet som kan tilpasse seg forskjellige nettverkskrav i hele systemet. Endelig har TRB145 to konfigurerbare I / Os som gjør det mulig å overvåke solcellekontroller og varsle systemoperatører hvis det er noen problemer med solbatteri.

Anbefalt enhet TRB145

Lett og kraftig RS485 til 4G LTE Cat1 IoT-gateway. Høy ytelse sammen med Linux-basert fastvare gjør det raskt tid til markedet i de mest krevende programmene.

RS485 - industriell differensiell seriekommunikasjon
LTE Cat 1 for M2M / IoT-kommunikasjon
Kompakt størrelse, enkel integrasjon
Støtter et stort spekter av spenning.
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
RutOS - brukervennlig, sikkert og funksjonsrikt operativsystem
%d bloggere liker dette: