Fjernovervåking av solkraft

SAMMENDRAG

Globale politiske og økonomiske initiativer driver etterspørselen etter alternative kraftkilder. Solenergi har vært ledende blant andre fornybare energikilder, og ifølge IEA vil dominere veksten de neste fem årene. Med betydelige økonomiske krefter, som India, Kina og EU, som fokuserer stort på utvidelse av fornybar energi, vil solkraft utvilsomt bli en av fremtidens primære energikilder.

UTFORDRING

Solkraftverket består av en sofistikert infrastruktur som fungerer perfekt for å maksimere potensiell strømproduksjon. Primære komponenter er solcellepaneler, omformere, solcellekontrollere og transmisjons- eller energilagringssystemer. Ytelsen til solkraftverk må overvåkes nøye for å sikre maksimal produktivitet og tilgjengelighet for å sikre at alt går jevnt og strømproduksjonshastigheten er innenfor akseptable verdier for å tilfredsstille prosjekt ROI * -planen. I tillegg er fjernovervåkning viktig for planlagt vedlikehold, for eksempel utskifting av deler eller rengjøring av solcellepaneler, som kreves for at kraftverket skal maksimere langsiktig ytelse. Solkraftverk er stort sett lokalisert i avsidesliggende områder på grunn av den store mengden landareal de okkuperer. Ekstern plassering utgjør en utfordring for tilkobling til ekstern overvåking fordi kablede internettkilder sjelden er tilgjengelige på produksjonsanlegg for solenergi. *ROI – Return on Investment

TOPOLOGI

LØSNING

Topologien over skisserer en forenklet klassisk fjernovervåkingsløsning med en mobil tilkoblingsenhet i kjernen. Solar-kontrolleren er en hjerne i drift av solkraftverk og er generelt i stand til å sende ut systemdata via industrielle protokoller, for eksempel Modbus TCP. Avhengig av størrelsen på solkraftverket, er det satt opp mange solcelleladere for å spore strømproduksjonsdata fra et sett med solcellepaneler. Den beste måten å tolke disse dataene er å bruke en sky IoT-plattform der dataene er samlet og presentert for operatøren med ytelsesmålinger og foreslått innsikt om vedlikehold. TRB140 er et populært valg for denne brukstilfellet på grunn av sin sikre og pålitelige mobiltilkobling via 4G LTE og brukervennlige brukergrensesnitt, som ikke krever spesialisert opplæring. I tillegg inkluderer TRB140 avanserte RutOS-funksjoner, for eksempel flere VPN-tjenester, industrielle, nettverks- og fjernstyringsprotokoller (Modbus TCP, MQTT og mer.).

FORDELER

  • Enkel å skalere – du kan konfigurere uendelig antall TRB140 på få minutter ved å bruke Teltonika Remote Management System (RMS).
  • Lav effekt – TRB140 bruker bare 2W strøm når du overfører data med maksimale hastigheter og bare 0,4 W når den går i tomgang med en aktiv datatilkobling.
  • Enkel administrasjon – med Teltonika RMS kan du holde alle TRB-er oppdatert med den nyeste firmware og praktisk overvåke og kontrollere portene hvor som helst – også uten offentlig IP!
  • Industriell design – TRB140 har et sterkt aluminiumshus, bredt spekter av støttet strømforsyningsspenning (9-30 VDC) og et bredt driftstemperaturområde -40 ° C til 75 ° C, noe som gjør det til et ideelt valg selv i mest utfordrende miljøer.

HVORFOR TELTONIKA?

Teltonika Networks fokuserer kontinuerlig på å utvikle tilkoblingsmaskinvare for kritisk virksomhet som er sikker, pålitelig og enkel å bruke. TRB140 er en enkel, men kraftfull, mobil gateway innebygd av vår erfaring og er i stand til å håndtere alle tilkoblingsutfordringer i solenergi-generasjonsprosjekter.

Anbefalt enhet TRB140

Liten og rask å distribuere industriell Ethernet til 4G LTE IoT gateway. Avansert VPN-funksjonalitet, sikkerhet og fjernstyringsfunksjoner gjør TRB140 til det beste alternativet for tilkobling til enkelt enheter.

Ethernet interface
LTE Cat 4 med hastigheter opp til 150 Mbps
Kompakt størrelse, enkel integrasjon
Støtter et stort spekter av spenning.
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
RutOS - brukervennlig, sikkert og funksjonsrikt operativsystem
%d bloggere liker dette: