Gatelys – NS KONCEPT

FORRETNINGS UTFORDRING


I følge Northeast Group, LLC, er det mer enn 300 millioner gatebelysningsstolper i verden. Denne infrastrukturen bruker en enorm mengde strøm, noe som fører til høyere klimagassutslipp ved å lage strøm. I dag prøver mange bedrifter å kjempe mot miljøavtrykket til slik infrastruktur ved å benytte teknologiske nyvinninger.

Vår partner fra Serbia, NS Koncept d.o.o. er et selskap med fagpersoner som fokuserer på automatisering av industrielle og termiske energiske prosesser. Innovasjonene deres brukes i mange byer med forskjellige løsninger; en av dem er det smarte bybelysningssystemet som er utviklet i byen Kraljevo.

Partneren vår laget en løsning for å redusere strømforbruket ved å ta i bruk nye teknologier. Deres viktigste utfordring var å koble til hele systemet og kontrollere det eksternt, og krever pålitelig tilkobling på alle områder, uansett hvilken styrke cellesignalet er. I nettopp dette tilfellet NS Koncept d.o.o. har betrodd Teltonika Networks å løse utfordringer for tilkobling.

PARTNER

TOPOLOGI

LØSNING

Løsningens viktigste oppgave var å spare strømforbruk. Firma NS Koncept d.o.o. gjorde dette ved å bruke PLS-er, som beregner tiden for å slå lys på eller av (solnedgang og soloppgang) basert på GPS-koordinater og sanntidsklokke. Etter det, i henhold til den beregningen, tar kontrolleren full kontroll over bylysene. Hver PLS kan dekke en eller flere gater, avhengig av antall lysstolper og avstanden mellom dem. Hele løsningen overvåkes og kontrolleres fra serverrommet med et SCADA-system, som samler inn data og lager SMS-alarmer hvis det oppstår noen feil. For denne kommunikasjonen brukes TRB140 cellulær IoT gateway som en mellomting mellom PLS og SCADA ved bruk av Modbus TCP. SCADA-systemet er koblet til L2 VPN-tunnel med spesifikke APN-innstillinger for SIM-kortet. For denne spesielle saken har partneren vår valgt TRB140 fordi den tilbød de mest relevante funksjonene for brukstilfellet: 4G LTE Cat4, full støtte for Modbus TCP og 1 x RJ45 Ethernet. Dessuten overvåkes driften av TRB140 og hele systemet kontinuerlig via Teltonika Networks RMS – et skybasert fjernstyringssystem.

FORDELER

  • Modbus – TRB140 støtter Modbus TCP-protokoll, som er et must for kommunikasjon mellom PLC og SCADA-system.
  • Bakoverkompatibilitet – TRB140 er en 4G LTE CAT4 gateway som støtter 3G og 2G også, noe som betyr at hvis 4G-signalet er nede, bytter det automatisk til 3G eller 2G.
  • Fjernstyring – TRB140 er kompatibel med Teltonika Remote Management System, som gjør det mulig for løsningsoperatøren å administrere hele løsningen fra et hvilket som helst sted, selv uten offentlig IP.

HVORFOR TELTONIKA?

Størrelse, pålitelighet, funksjonalitet og signaldekning var hovedfaktorene for NS Koncept d.o.o. for valg av kommunikasjonsmaskinvare av Teltonika Networks. TRB140 har vist seg å være det mest verdifulle valget, siden det tilbød enkel installasjon, ypperlige fjernovervåkingsfunksjoner og løste alle problemene som partneren vår sto overfor, inkludert terrengtopologi i eksternt område, som skapte GSM-signal “skygger”.

Anbefalt enhet TRB140

Liten og rask å distribuere industriell Ethernet til 4G LTE IoT gateway. Avansert VPN-funksjonalitet, sikkerhet og fjernstyringsfunksjoner gjør TRB140 til det beste alternativet for tilkobling til enkelt enheter.

Ethernet interface
LTE Cat 4 med hastigheter opp til 150 Mbps
Kompakt størrelse, enkel integrasjon
Støtter et stort spekter av spenning.
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
RutOS - brukervennlig, sikkert og funksjonsrikt operativsystem
%d bloggere liker dette: