INDUSTRI 4.0 Pulverlakksystemer

SAMMENDRAG

Pulverlakkering er en prosess der en metalldel er dekket med høy kvalitet, holdbar finish med forbedret effektivitet og forenklet miljøoverholdelse. I motsetning til konvensjonell flytende maling som leveres via et fordampende løsningsmiddel, påføres pulverbelegg vanligvis elektrostatisk og herdes deretter under varme. Denne belegningsmetoden er vanlig for mange markeder, inkludert industriell produksjon, bilindustri og innenlandske varer.

UTFORDRING

Pulverlakkeringsprosess er kompleks og består av pulverleveringssystemer, elektrostatiske pulversprøytepistoler, kontrollenheter, syklonenheter, malingsbås, bevegelsessensorer, automatiserte bevegelseshåndtak og herdingskameraer. Industrielle pulverlakkeringssystemer kan koste millioner av euro, og komponentene deres må fungere i perfekt harmoni for å oppnå maksimal effektivitet og beleggskvalitet. I tillegg er skiftende pulver og / eller deler som må tildekkes en utfordring for systemoperatører som må justere systeminnstillingene mens du er på farten for å minimere svinn i pulvermaterialet og optimalisere beleggets kvalitet. I praksis er det nødvendig med nøye prosess, beleggytelse og kvalitetsovervåking for å reagere proaktivt og endre nødvendige innstillinger. Med flere beleggssystemer og skiftende stabskift er det imidlertid vanskelig å holde informasjons kontinuitet og sikre optimal drift og tilgjengelighet av systemet.

TOPOLOGI

LØSNING

For øyeblikket er det en økning i populariteten til Industry 4.0-aktiverte pulverlakksystemer, som i sammenligning med tradisjonelle, legger til en komponent av fjerntilkobling via mobil 4G LTE. Nye eller gamle systemer kan oppgraderes med Industrial Cellular Routers eller Gateways for å bli koblet til de automatiserte kontrollenhetene. Disse enhetene gir sikker og uavbrutt tilkoblingskanal mellom systemet, produsenten av systemet og systemoperatører, for eksempel produksjon, service, kvalitet og / eller prosessledere ved hjelp av dedikert IoT-plattform som brukergrensesnitt.

FORDELER

  • RUT240 med 4G LTE gir direkte systemtilkobling til produsenten, som lar live support og konfigurasjonstjenester hjelpe systemoperatører med å løse utfordringer som følge av beleggprosess.
  • Wi-Fi-funksjonalitet gir lokal tilkobling for systemoperatører for å visualisere systemdata ved bruk av bærbare enheter.
  • Systemoperatører med forskjellige ansvarsområder kan se direkte datadashboards skreddersydd etter deres interesser, og gir tidlig varsling om vedlikehold, effektivitet og beleggskvalitet.
  • Systemeiere kan ha fulle data angående bruken av utstyret sitt for å forhindre muligheter for uautorisert bruk av dyre pulverlakkeringssystemer.
  • RUT240 er Teltonika Remote Management System (RMS) kompatibel, derfor er det mulig å overvåke og kontrollere ikke bare ruteren, men også ha direkte forbindelse til pulverlakkeringssystem via sikker kanal.

HVORFOR TELTONIKA?

Fjernovervåkning og kontroll av maskiner krever industriell tilkoblingsmaskinvare som er pålitelig, sikker og enkel å bruke. RUT240 av Teltonika Networks omfatter alle disse kvalitetene og legger til avanserte industrielle og nettverksprotokoller, for eksempel Modbus, SNMP, MQTT og støtte for ulike VPN-tjenester for ytterligere datasikkerhet. RUT240 er Teltonika RMS-kompatibel, noe som betyr at du enkelt kan overvåke og administrere både ruteren og enhetene som er koblet til ruteren hvor som helst, også uten offentlig IP.

LTE Cat 4 med hastigheter opp til 150 Mbps
Automatisk bytte til tilgjengelig sikkerhetskopieringstilkobling
Trådløst tilgangspunkt med Hotspot-funksjonalitet
Kompakt størrelse, enkel integrasjon
Digital inngang / utgang for fjernovervåking og kontroll
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
%d bloggere liker dette: