Internett-tilkobling for nødløsninger under COVID-19

Globale markeder, selskaper og mennesker over hele verden står overfor en enestående virkelighet når det gjelder spredning av romanen Coronavirus (COVID-19) og alle sikkerhetstiltak som blir gjort for å kontrollere situasjonen. Alle kommer sammen for å finne nye løsninger for problemene de står overfor. Noen kaller dette det største “Work from home experiment”. Noen leter etter nye måter å koble seg til sine klienter på. Noen trenger å tenke nytt på hvordan de gir utdanning for studenter. Noen skynder seg å iverksette fjernovervåking og styringsløsninger for infrastruktur for å unngå service og vedlikehold av mennesker. Noen krever implementering av sikre og pålitelige nettverk så raskt som mulig for å gi tilkobling for viktige midlertidige distribusjoner som er ment å hjelpe myndighetene med å kontrollere og overvåke spredningen av viruset og gi mye nødvendig hjelp. Offentlig og privat sektor går sammen om å minske virkningen av krisen ved hjelp av teknologi.

For å hjelpe deg med å forstå hvordan trådløs tilkoblingsteknologi kan hjelpe, er det bare noen få nye tilfeller av bruk for profesjonelle nettverksenheter med mobil tilkobling.

Arbeid hjemmefra tilkobling

Å jobbe hjemmefra har mange utfordringer – komfortable sitteplasser, nok plass for hele familien, støy og … Internett-tilkobling. Selv om vi ikke kan løse alt, kan vi i det minste hjelpe deg med å håndtere tre hovedutfordringer for Internett-tilkobling: Sikkerhet, pålitelighet og brukervennlighet. Nå for tiden stoler mange arbeidere sterkt på interne bedriftssystemer, forskjellige forretningsapplikasjoner og databaser for inndata, gjenfinning og sikkerhetskopiering av data. Disse systemene er for følsomme til å få tilgang til utenfor nettstedet uten ytterligere beskyttelse, så slik det ser ut vil du ikke kunne få tilgang til dem ved hjelp av hjemmenettverket ditt. En enkel løsning kan være virtuelle private nettverk eller VPN-er. Våre profesjonelle mobilrutere støtter flere VPN-alternativer for å tilpasse seg bedriftens bedrifts sikkerhetskrav.

Et annet viktig samtalepunkt her er pålitelighet. Hjemmenettverk – er ikke designet for forretningsoppgaver. Hvis du vurderer at hele familien ser på Netflix, spiller online spill og ansikts-timing med venner, og du vil oppdage at du knapt har noe gjennomstrømning igjen til å surfe på nettet – ikke engang å snakke om jevne videokonferanser med kolleger. På grunn av dette er det beste rådet vi kan gi å sette opp et helt eget hjemmenettverk utelukkende for dine forretningsoppgaver. Dette kan enkelt gjøres med en av våre mobilruter.

IT-operatører sliter også med å finne løsninger som kan settes opp eksternt og enkelt skalerbare. Hvis du trenger å sende hundrevis av personer til å jobbe hjemmefra, må du konfigurere en enorm mengde enheter, sette dem opp med passende legitimasjon og VPN-er for tilgang til intern forretningsapplikasjon. I dette tilfellet hjelper det at alle rutere og gateways er kompatible med Teltonika Remote Management System, som muliggjør fullstendig kontroll av ruteren – eksternt. Du kan ganske enkelt sende enhetene til hjemmene til arbeiderne og sette opp alt – eksternt. Ikke en gang, du kan bruke multikonfigurasjon til å sette opp en uendelig mengde enheter samtidig!

Gjeninnførte grensekontroll i Europa og gjennomfør testnettsteder

I følge EURACTIV bekreftet EUs ledere den foreslåtte nedleggelsen av EUs ytre og Schengen-grenser i minst 30 dager på tirsdag (17. mars) da blokken fortsatte å kjempe for å komme med et enhetlig svar på koronavirusutbruddet. Land gjør sitt beste for å beskytte innbyggerne sine og prøver å forhindre spredning av viruset. I tillegg til å stenge EUs grenser, gjeninnfører enkelte land i Schengen-sonen landegrenser – noe som har vært uhørt i mange år i Europa. Schengen-området består av 26 europeiske stater og har avskaffet all pass og andre typer grensekontroller ved deres innbyrdes grenser. Området fungerer for det meste som en enkelt jurisdiksjon for internasjonale reiseformål, med en felles visumpolitikk. Som en effekt ble all infrastruktur forlatt og demontert i en betydelig periode. Nå må de fleste land gjeninnføre grensekontroller, og denne infrastrukturen må installeres på nytt så snart som mulig.

Grensepatruljer og institusjonsarbeidere må ha sikker og pålitelig tilkobling, som de kan distribuere uten forsinkelser. Den beste løsningen her er å iverksette Internett-tilkobling ved hjelp av profesjonelle mobilrutere. Teltonika Remote Management System er en vesentlig del av den samlede løsningen fordi det gjør at enhetene kan konfigureres eksternt av IT-fagfolk uten at de reiser til det faktiske distribusjonsstedet. Teltonika Networks mobilrutere kan støtte opptil 100 samtidige WiFi-tilkoblinger, så selv en enkelt ruter kan gi nok tilkobling for viktige driftsoppgaver. Hvis du trenger å koble til CCTV-overvåkning, vil den samme løsningen gå bra, men avhengig av mengden og kvaliteten på videostrømmene, kan det være lurt å installere flere rutere for å støtte den ønskede gjennomstrømningen. For å få et inntrykk av hvor enkelt det er å sette opp en av mobilruterne våre, kan du se på en hurtigstartguide for RUTX11 ved siden av dette avsnittet.

I tillegg gjelder det samme for gjennomkjøring av coronavirus-teststeder som raskt blir distribuert i noen land som står overfor utbruddet. Disse nettstedene må være svært sikre og være koblet til de sentrale styringssentrene. De må også være forberedt så raskt som mulig; derfor er mobiltilkobling et must for slike nettsteder, ettersom den enkelt kan installeres og konfigureres eksternt for andres sikkerhet. Drive-Through-nettsteder må ha veldig pålitelig og sikker tilkobling, ettersom de trenger å sjekke data fra en person i sin medisinske database og for å ha alle andre programmer som kjører i live med hovedkvarter.

Offentlig informasjon, overvåking og håndheving løsninger

Vi har allerede diskutert hvordan de mest berørte landene reagerer og hvilke verktøy de bruker for å begrense spredningen av Covid-19. Karantenetiltak, sosial distansering og full isolasjon av innbyggere er avgjørende for å bremse spredningen av viruset. Imidlertid har det vært rapporter om at ikke alle innbyggere lytter til nye regler og retningslinjer og ignorerer risikoen. Av den grunn bruker offentlige myndigheter og politistyrker midlertidig overvåking, offentlig informasjon og overvåkningsløsninger for å begrense bevegelsen av mennesker og bidra til å håndheve karantenetiltak. I de fleste tilfeller settes det inn midlertidige overvåkningsstasjoner som må ha kommunikasjon med overvåkningssentre for å overføre CCTV-videofeed. På grunn av den midlertidige karakteren av slike distribusjoner, må tilkoblingen til Internett være tilgjengelig umiddelbart, selv der kabel-internettilgang ikke er tilgjengelig. Nok en gang må løsningen være enkel å installere og vedlikeholde samtidig som den gir pålitelig Internett-tilkobling. Våre partnere som jobber med CCTV-løsninger velger ofte enten vår LTE Cat 4-baserte RUT240 hvis de bare trenger å koble til noen få kameraer. Hvis løsningen består av mer enn 10-15 CCTV-kameraer, er det best å se på RUTX09, som er basert på kvalitet 4G LTE Cat 6, som støtter en gjennomstrømning på opptil 300 Mbps. I tillegg til overvåking, kan de samme ruterne brukes til å vise offentlig informasjon på digitale signageskjermer eller overføre meldinger til publikum med IP-baserte høyttalere.

Fjernstyrt telemetri, utstyrsovervåking og infrastrukturkontroll

For øyeblikket må menneskelig kontakt holdes på et minimum. Imidlertid må infrastrukturen for energi, verktøy, industri og by tjenester gå jevnt. Når de fleste kontorarbeidere kan velge å jobbe hjemmefra, må infrastruktur og teknisk vedlikeholds personell fortsette å jobbe i felt for å sikre at alle viktige tjenester kjører. På grunn av dette er eksterne telemetri-løsninger mer avgjørende enn noen gang for å sikre utstyrsovervåking og kontroll. Et stort antall av våre partnere er tett knyttet til Industrial IoT-prosjekter, og iverksetter tilkoblingsmaskinvare for å kontrollere annet utstyr uten fysisk samhandling. Det gode er at de fleste av industrielle maskiner og kontrollere er “smarte” og kan opprettholdes eksternt, gitt pålitelig og sikker tilkobling til Internett og passende programvareløsninger.

Mange av våre kunder innen engineering sektor gjør dette ved å bruke våre industrielle mobilruter og gateways, som RUT955, eller TRB-serien på grunn av deres bransjeorienterte funksjonssett, for eksempel støtte for serielle grensesnitt og protokoller som Modbus. I tillegg er Remote Management System, som er en programvareløsning, avgjørende, fordi det kan gi operatører og vedlikeholds personell direkte tilgang til enhetene som er koblet til rutere eller gateways fra hvor som helst i verden. Selv uten offentlig IP. Se på et par videoer der vi forklarer og visualiserer lignende løsninger.

Salg og selvbetjeningsløsninger

Restauranter, kafeteriaer, postkontorer, bankkontorer, kaffebarer, barer og puber stenger på grunn av karantenetiltak på plass. Den eneste sikre måten å kjøpe mat og drikke uten nær kontakt med andre mennesker er å gjøre det med salgsautomater. På grunn av forstyrret budtjeneste, drift, er selskapene som spesialiserer seg på utvikling og produksjon av selvbetjente postterminaler knapt følger med etterspørselen ettersom forbrukerne mer og mer skifter til å kjøpe varer på nettet. Alle disse selvbetjeningsløsningene har noen få ting til felles. Til å begynne med gir de fleste automater og leveringsterminaler et elektronisk betalingsalternativ, noe som er veldig viktig ettersom publikum anbefales å unngå å bruke kontanter som ytterligere kan fremskynde spredningen av viruset. Alle elektroniske betalinger trenger sikker og pålitelig internettforbindelse. I tillegg må kontrollen og styringen av salgsautomaten og selvbetjeningsinfrastrukturen være koblet for å la vedlikeholds personell vite når de skal på nytt eller hvordan de skal administrere forsendelser til terminaler i nærheten. Vi har mange brukssaker gjennomført på dette feltet, se på et par av dem ved siden av dette avsnittet.

Produkter som lar pålitelig og sikker tilkobling nå er mer kritiske enn noen gang. Titalls, om ikke hundrevis av millioner arbeidere over hele verden, vil måtte jobbe hjemmefra for å hjelpe til med å inneholde spredningen av det nye koronaviruset. I tillegg vil infrastrukturinvesteringer bli enda mer fokusert på å gjennomføre fjernovervåkings- og styringsløsninger for å sikre at forretningsdriften fortsetter med like lite fysisk arbeidstakers tilstedeværelse. Vår produktportefølje består av mobilmodemer, gatewayer og rutere som er perfekte for pålitelig og sikker maskin2machine (M2M) -tilkobling, spesielt for å koble bedriftsnettverk til hjemmekontorer ved hjelp av krypterte virtuelle private nettverkskanaler (VPN).

En kommentar fra vår salgssjef for Europa, Mr. Mindaugas Navickas:

“Coronavirus-situasjonen over hele verden er alarmerende; Vi fortsetter imidlertid med den daglige virksomheten uten forstyrrelser eller forsinkelser. Vi er glade for å hjelpe mennesker og spre våre verdier, som er hjelp, tillit og verdi. Vi ser denne situasjonen som en mulighet til å utstyre mennesker over hele verden med en pålitelig og sikker internettforbindelse, som er avgjørende for å jobbe hjemme og hjemmeundervisning. Dessuten gleder vi oss over at flere og flere velger Teltonika Networks-produkter i denne alarmerende globale situasjonen. “

%d bloggere liker dette: