LTE-Forbindelse i selvbetjente pakketerminaler

SAMMENDRAG

Det voksende e-handelsmarkedet og det økende tempoet i hverdagen endrer måten vi skaffer oss varer på. I følge handelsavdelingen i USA har nettkjøp i 2019 overgått kjøp av produkter i butikken for første gang i historien. Et så enormt skifte i forbrukeratferd gir betydelige logistiske utfordringer for produktleveranser. Noen virksomheter tilbyr pakkerterminaler med selvbetjening som gir en praktisk måte å hente inn kjøpte varer på et passende tidspunkt for kjøperen.

UTFORDRING

Disse leveringsterminalene med selvbetjening av pakker er komplekse systemer som består av flere hentingssteder. Terminaler er automatiserte maskiner med skjermer for menneskelig samhandling og muligheten til å behandle kontanter og kortbetalinger. Til slutt styres alt av dedikert programvare fra den sentrale serveren som autoriserer pakkehenting og sørger for at brukeren får varene sine i stedet for noen andres. Nøkkelfunksjonalitet som aktiverer disse terminalene er en pålitelig forbindelse til Internett. Kablet tilkobling via fiber eller DSL kan imidlertid ikke tilby 100% oppetid, noe som er viktig for selvbetjent pakketerminaloperatører.

TOPOLOGI

LØSNING

Alle tilkoblingsutfordringer for denne brukssaken kan løses ved å installere en industriell mobilruter for å gi primær- eller sikkerhetskopletilkobling via 4G LTE. RUT950 av Teltonika Networks er ideell for denne applikasjonen fordi den er utstyrt med Dual SIM-funksjonalitet som gir ekstra automatisk redundans i tilfelle en mobil GSM-operatør mislykkes. RUT950 kobles direkte til den industrielle datamaskinen som styrer hele selvbetjeningsterminalen og administrerer forbindelsen mellom kablet og mobil sikkerhetskopiering WAN. Når RUT950 oppdager at Internett-tilkobling via kablet WAN ikke lenger er tilgjengelig, bytter den automatisk til 4G LTE før tjenesten til kablet WAN er gjenopprettet. På denne måten bruker ruteren bare så mye mobildata som kreves, mens service til Terminal-brukerne forblir upåvirket.

FORDELER

  • Enkel administrasjon og kontroll – RUT950 er kompatibel med Teltonika Remote Management-system, som er den eneste beste overvåknings- og kontrollplattformen som lar skalerbar og grei konfigurasjon og styring også uten offentlig IP.
  • Ekstra tilkoblingsenhet – Flere Ethernet-porter gjør det mulig å koble til flere enheter, for eksempel CCTV-kameraer for sikkerhet og overvåkning mot hærverk.
  • Wi-Fi-funksjonalitet med avanserte autorisasjonsprotokoller som støttes, gjør det mulig for lokalt vedlikeholdspersonell å koble seg sikkert til hele systemet og kontrollere systemparametere under levering av pakker til terminalen.

HVORFOR TELTONIKA?

Selvbetjent pakkeleveringsterminaler krever industriell tilkoblingsmaskinvare som er pålitelig, sikker og enkel å bruke. Nettverksprotokoller, for eksempel Modbus, SNMP, MQTT, og støtte for forskjellige VPN-tjenester for ekstra datasikkerhet, gjør RUT950 til en ideell enhet for å gi primær- eller backup-tilkobling for terminalene. Det beste av alt er at RUT950 er Teltonika RMS-kompatibel, noe som betyr at du enkelt kan overvåke og administrere både ruteren og enhetene som er koblet til ruteren hvor som helst, også uten offentlig IP.

Anbefalt enhet RUT950

Robust og holdbar profesjonell 4G / LTE dual-SIM-ruter med avansert WiFi, Ethernet og industriell nettverksfunksjonsstøtte. Rask til distribusjon, enkel å administrere og fleksibel for applikasjoner i de mest krevende markedssektorene.

LTE Cat 4 med hastigheter opp til 150 Mbps
Automatisk bytte til tilgjengelig backup-tilkobling
LTE Cat 4 meTrådløst tilgangspunkt med Hotspot-funksjonalitetd hastigheter opp til 150 Mbps
Dual SIM - reduser roamingkostnadene betydelig
4x Ethernet-porter med VLAN-funksjonalitet
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
%d bloggere liker dette: