Mobil tilkobling i bompenge bransjen

SAMMENDRAG

Ifølge den ledende leverandøren av markeds- og forbrukerdataselskapet – Statista, i 2018 var det mer enn 24 millioner kommersielle kjøretøy laget over hele verden. Logistikkmarkedet er så stort at det er verdsatt mer enn 5,5 billioner amerikanske dollar. Denne uforståelige omfanget av kjøretøy på våre veier og motorveier er naturligvis en av hovedgrunnene til å påvirke veivedlikeholdsutgiftene. Tradisjonelt dekker offentlig sektor minst en del av veivedlikeholdskostnader med veiskattesystemer. Også noen land installerer systemer som krever hver, selv lett bil for å betale en veiskatt.

UTFORDRING

Det er flere måter å samle inn veiavgifter på, men de to vanligste er barrierekontroll og automatiske bompengesystemer. I tilfelle av barrierekontroll, må bilføreren betale etter å ha krysset hver barriere på en lønnstollseksjon. På den annen side, i tilfelle av automatisk bompengeinnsamling, gjøres alt via Internett, når en sjåfør kjøper elektronisk vignett for automatiske skannere på motorveier eller betaler bompenger i henhold til faktisk bruksopptaker av nummerskiltkameraer. Begge veier krever en pålitelig og sikker tilkobling til Internett. Siden de fleste installasjoner er til stede i avsidesliggende områder, er motorveier – å sikre pålitelig tilkobling en betydelig utfordring, på grunn av dyre kablingsarbeider og kostbart vedlikehold av kablet internettinfrastruktur.

TOPOLOGI

LØSNING

Siden veibeskatningssystemet krever konstant, avbruddsfri Internett-tilkobling, er vanligvis også enhver kablet Internett-infrastruktur støttet opp av et mobilt Internett-tilkoblingsalternativ også. På denne måten gir løsningsarkitekter pålitelig og sikker Internett-tilgang og eksternt vedlikehold. RUTX09 er en profesjonell mobilruter som er den perfekte løsningen for veiskattesystemer på grunn av sitt brede utvalg av funksjoner. Den er utstyrt med to SIM-kort, som gir avbruddsfri Internett-tilkobling i tilfelle en mobildataoperatør lider av tjenesteforstyrrelser. I tillegg gir gigabit ethernet-grensesnitt tilkobling for betalingsterminaler inne i betalingsbomstasjoner og for CCTV-kameraer, som er installert for nummerskiltlesing eller sikkerhet. Hvis du har en vei med automatiske vignetterskannere, bruker integratorer industrielle mobilgatewayer TRB140, siden de gir en kostnadseffektiv tilkoblingsløsning for laserskannere som er koblet til ved hjelp av et Ethernet-grensesnitt for kommunikasjon. Samlet sett sendes informasjonen til veiskattekontrollsystemet eksternt. Videre kan du være sikker på å ha all den nyeste informasjonen om hvordan rutere og gatewayer utfører via Teltonika Networks Remote Management System programvare (RMS).

FORDELER

  • Enkel å distribuere – ved hjelp av RUTX09 eller TRB140 er det ikke nødvendig å installere flere Internett-kabler i avsidesliggende områder, noe som ville være svært kostbart.
  • Sikkerhet – både RUTX09 og TRB140 er utstyrt med avanserte sikkerhetsfunksjoner, inkludert brannmur og flere VPN-alternativer.
  • Fjernkontroll og overvåking – med RMS kan bedrifter enkelt endre konfigurasjoner og sjekke den generelle helsen til hele løsningen, og videre kan RMS sende varsler og informasjon om uønskede problemer.

HVORFOR TELTONIKA?

Teltonika Networks’ kjerneproduktutviklingsverdier er pålitelighet, sikkerhet og brukervennlighet. Disse tre hovedfunksjonene er avgjørende for veiavgiftsinfrastrukturindustrien. Dessuten er profesjonelle mobilløsninger raske og enkle å distribuere, slik at løsningsintegratorer kan bevege seg raskt og gjøre mer med prosjektbudsjettene sine sammenlignet med tradisjonelle kabelinfrastrukturdistribusjoner. Til slutt har både RUTX09 og TRB140 hele settet med fastvarefunksjoner som tillater komplekse nettverksløsninger.

Anbefalt enhet RUTX09

Neste generasjon LTE-A CAT6 mobil IoT-ruter med Dual-SIM, Carrier Aggregation og Gigabit Ethernet-grensesnitt. Et robust og kraftig valg med VPN, brannmur og rikelig med prosessorkraft for tilpassede applikasjoner på OpenWrt-baserte RutOS-systemet.

LTE Cat 6 med hastigheter opp til 300 Mbps
Gigabit Ethernet med hastigheter opptil 1000 Mbps
Dual-SIM med auto Failover, Backup WAN og andre SW-funksjoner
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
Flere sikre VPN-tjenester
RutOS - brukervennlig, sikkert og funksjonsrikt operativsystem
%d bloggere liker dette: