Nettsystemer og trafostasjoner

SAMMENDRAG

Energimarkedet er en av de viktigste sektorene som muliggjør hverdagen vår. Det krever kontinuerlig utvikling og innovasjon for å gjøre det mer tilgjengelig og effektivt. Industrial Internet of Things er en bevegelse mot mer tilkobling og kontroll innen alle aspekter av digitalisering av industrien, og energibransjen er intet unntak.

UTFORDRING

I utgangspunktet består energiinfrastruktur av produksjon og overføring. Atomenergi, kull, gassenergianlegg og fornybar energi-installasjoner produserer sammen elektrisitet og overfører den til nettet ved hjelp av serier med høye, mellomstore og lavspente stasjoner og transformatorstasjoner som etter hvert bringer strøm til hjem og bedrifter rundt om i verden. Alle trinn i produksjon og overføring må overvåkes og kontrolleres nøye for å sikre at infrastrukturen produserer nok kraft som er distribuert effektivt gjennom energinettverket. Alt dette ville ikke være mulig hvis alle komponenter i nettet ikke ville være koblet til og kontrollert sentralt av profesjonelle ingeniører og avanserte SCADA-systemer. Stasjoner har et komplekst automatiseringsnettverk som administreres av en nettstasjonskontroller. For å aktivere smartnett må disse kobles til det sentrale SCADA-systemet via Internett. Selv når kablet internettforbindelse er tilgjengelig, er det umulig å sikre 100% oppetid som kreves for å ha kontroll over hele kraftproduksjonen og overføringsinfrastrukturen.

TOPOLOGI

LØSNING

Integratorer og energioperatører over hele verden har erkjent at mobilløsninger, for eksempel 4G LTE-aktiverte gatewayer og rutere, tilbyr den mest pålitelige tilkoblingen og best tilgjengeligheten for deres komplekse nettstasjonssystemer. I mange tilfeller er ikke nettstasjonskontrollere nye, noe som betyr at de har serielle grensesnitt for kommunikasjon, for eksempel RS232. TRB142 er en 4G LTE Cat1-aktivert mobil gateway av Teltonika Networks som kan koble til eldre utstyr via seriell RS232 og administrere tilkoblingsmuligheter med en rekke industrielle og nettverksprotokoller, for eksempel Modbus RTU & MQTT. Den har også avanserte firmwaresikkerhetsfunksjoner, for eksempel brannmur og flere støttede VPN-tjenester. TRB142 kan dessuten diagnostisere eventuelle tilkoblings- og funksjonalitetsproblemer og starte separate moduler på gatewayen på nytt for å gjenopprette tjenesten automatisk uten forstyrrelser fra operatørene. Endelig kan alle TRB142-enheter enkelt overvåkes og kontrolleres fra tusenvis av miles unna med Teltonika Remote Management System, som kan generere ikke bare tilpassbare varsler, rapporter, men også gir direkte tilgang til transformatorstasjoner som er koblet til ved hjelp av TRB142, selv uten offentlig IP.

FORDELER

  • TRB142 er enkel å sette opp, enkel å installere og enda enklere å vedlikeholde med full støtte for Teltonika Remote Management System. Det er også enkelt å skalere ettersom flere enheter kan konfigureres samtidig ved å bruke RMS.
  • TRB142 er veldig rimelig og har robust 4G LTE Cat1 – designet for seriell grensesnittkommunikasjon der lave datahastigheter er nødvendige.
  • Avansert firmwarefunksjonalitet inkluderer støtte for industrielle, nettverks- og fjernstyringsprotokoller, som Modbus RTU, MQTT, DHCP, SNMP og har brannmur og flere støttede VPN-tjenester.

HVORFOR TELTONIKA

TRB142 omfatter robust funksjonalitet og ytelse i en liten og kostnadseffektiv formfaktor. Den følger den samme produktutviklingsfilosofien som andre mye mer sofistikerte enheter fra Teltonika Networks portefølje; disse portene er pålitelige, sikre og enkle å bruke. Våre industrielle mobilnettportaler og rutere gir tusenvis av smarte nettinfrastrukturkomponenter over hele kloden. Kontakt oss for å finne ut mer!

Anbefalt enhet TRB142

Robust og pålitelig RS232 til 4G LTE Cat1 IoT gateway. Linux-basert avansert firmware med brannmur og VPN-funksjonalitet er perfekt for å oppgradere tilkoblingen for eksisterende eller nytt utstyr.

RS232 er en industriell standard for seriell kommunikasjon
LTE Cat 1 for M2M / IoT-kommunikasjon
Kompakt størrelse, enkel integrasjon
Støtter et stort spekter av spenning.
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
RutOS - brukervennlig, sikkert og funksjonsrikt operativsystem
%d bloggere liker dette: