Sikker og pålitelig tilkobling for hjemmekontor

SAMMENDRAG

Det globale utbruddet av den nye coronavirus (COVID-19) i begynnelsen av 2020 har brakt usette utfordringer for de globale økonomiene. Dette er utvilsomt verdens største Work-From-Home-eksperiment, og det ville ikke være mulig uten viktige fremskritt innen teknologi og tilkoblinger som skjedde de siste tiårene. Selv med bred bredbånd- og mobiltilkobling må virksomheter imidlertid ta ekstra skritt for å sikre at arbeidsstokken deres ikke bare er koblet til Internett, men også bruker riktig utstyr. Det er viktig å sørge for at enheter som brukes kan forhindre trusler mot nettets sikkerhet og integreres med bedriftssystemer som ellers vil forbli innenfor kontorvegger.

UTFORDRING

De fleste selskaper, med hovedsakelig kontorbaserte arbeidsstyrker, bruker en rekke tiltak for å sikre at informasjonen og systemene de jobber med holder seg trygge mot å alltid oppstå cybertrusler. Den mest effektive måten å gjøre det på er å sørge for at arbeidstakere ikke har tilgang til interne systemer og databaser i selskapet bort fra kontoret. Naturligvis krever de fleste arbeidsrelaterte oppgaver for å få tilgang til disse systemene. De fleste nettverksfagfolk vet at riktig løsning her er å sette opp krypterte virtuelle private nettverk (VPN-er) for å tillate sikker datatilkobling utenfor virksomhetsnettverket. Dette er imidlertid bare en del av en løsning, siden de fleste hjemmebrukere kobler seg til Internett ved hjelp av rutere levert av ISP-er, som ikke er tilgjengelige eller kan tillate en slik oppsett. Dessuten økes trusselen om nedetid på kablet internett da ISP-er er underlagt mangel på vedlikeholdsarbeidere på grunn av obligatoriske eller rådgivende karantene-tiltak.

TOPOLOGI

LØSNING

For lett å forstå løsningen, må vi dele den ned til noen få enkle komponenter. For det første kan profesjonelle mobilruter, som RUT240 av Teltonika Networks vist i topologien over, minimere risikoen for nedetid på Internett, og gir tilkobling via mobil 4G LTE. Det kan brukes som et frittstående produkt eller til å sikkerhetskopiere en eksisterende hjemmereuter. RUT240 støtter også åtte forskjellige VPN-tjenester, inkludert OpenVPN, IPsec, Stunnel og andre, noe som gjør det til et ideelt valg når du trenger å etablere krypterte VPN-kanaler mellom interne bedriftssystemer og eksterne hjemmekontoransatte. Med Ethernet- og Wi-Fi-grensesnitt kan du sette opp RUT240 for å koble til flere enheter, inkludert PC-er, bærbare datamaskiner, VOIP-telefoner og skrivere, og på den måten sørge for at alt utstyr er koblet til Internett. Endelig er RUT240 fullt kompatibel med Teltonika Remote Management System, som ikke bare muliggjør fjernovervåking og styring av enheten, men også lar ruteren konfigurere den og konfigurere eksternt. Dette åpner for muligheter for IT-støtteapparater å sette opp og administrere et stort antall enheter raskt før de trygt sender dem til arbeidere.

FORDELER

  • Rask å distribuere – RUT240 har en Auto APN-funksjon, som gjør det ekstremt raskt og enkelt å sette opp en mobilforbindelse, bare legg inn et data-SIM-kort, og ruteren vil bruke nødvendige innstillinger.
  • Profesjonell – RUT240 er drevet av RutOS og designet for industrielle applikasjoner, og tilbyr dermed flere støttede nettverksprotokoller og sikkerhetsfunksjoner for å tilfredsstille kravene til komplekse bedriftsnettverk.
  • Enkel å bruke – alle funksjonene i RUT240 er enkle å konfigurere med praktisk nettbrukergrensesnitt og betydelig konfigurasjonsdatabase, som du kan få tilgang til på Wiki-siden.

HVORFOR TELTONIKA?

RUT240 fra Teltonika Networks er en av de mest vellykkede profesjonelle mobilruterne fordi den er liten, kostnadseffektiv, pålitelig og svært funksjonell. Den er testet i de mest komplekse industrielle IoT-løsningene og oppdragskritiske M2M-infrastrukturen. Sammen med avanserte funksjoner i Teltonika RMS – RUT240 er perfekt for tilkobling til hjemmekontor.

Anbefalt enhet RUT240

Kompakt, men kraftig 4G / LTE & WiFi mobilruter med Ethernet og I / O. Flott for rask distribusjon i oppdragskritiske IoT-applikasjoner der avanserte nettverks-, VPN- og sikkerhetsfunksjoner er nødvendig.

LTE Cat 4 med hastigheter opp til 150 Mbps
Automatisk bytte til tilgjengelig sikkerhetskopieringstilkobling
Trådløst tilgangspunkt med Hotspot-funksjonalitet
Kompakt størrelse, enkel integrasjon
Digital inngang / utgang for fjernovervåking og kontroll
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
%d bloggere liker dette: