Stabil og sikker forbindelse til minibank

SAMMENDRAG

Den verdensomspennende forventningen om kontantløst samfunn kan antyde at ideer om at automatiserte tellermaskiner eller minibanker er fortiden. Statistikk levert av Verdensbanken indikerer imidlertid at antallet aktive minibankautomater rundt om i verden har vokst med mer enn 126% de siste fem årene med tanke på antall minibanker per 100 000 voksne av verdens befolkning.

UTFORDRING

I dag får flere og flere tilgang til banktjenester og elektroniske betalinger rundt om i verden. Minibanker blir distribuert i nye og avsidesliggende områder, dessuten oppdateres eldre utstyr med avanserte pengeautomater. Disse minibankene er vanligvis plassert i kjøpesentre, bensinstasjoner, nærbutikker. Imidlertid har ikke alle land eller lokasjoner tilstrekkelig og pålitelig internettilgang via kabel som DSL eller fiber. Tatt i betraktning at VSAT-kommunikasjon fremdeles er svært kostbart, utgjør dette en utfordring for ATM-tilkoblingen å være sikker, rimelig og pålitelig.

TOPOLOGI

LØSNING

Teknologiintegratorer over hele kloden har allerede lært verdifulle erfaringer med å stole på en enkelt kablet tilkobling for ATM-distribusjon. Selv noen få minutter med nedetid på tilkoblingen kan koste mer enn å legge til et ekstra lag med tilkobling. I dag bruker flertallet av minibanker industrielle mobilrutere med 4G LTE-tilkobling som en hovedkilde eller en sikkerhetskopieringskilde for tilkobling mellom minibank og sentralt system i banken. Slike rutere må være svært sikre, pålitelige og være i stand til å etablere VPN-tilkoblinger med avansert brannmurfunksjonalitet samt støtte for flere fjernstyringsprotokoller.

FORDELER

  • Rask og enkel å distribuere – Teltonika RUTX09 kan konfigureres på få minutter, og konfigurasjonen kan multipliseres over flåten av rutere ved hjelp av Teltonika Remote Management System (RMS).
  • Svikt mellom kablede WAN- og mobilforbindelser og dual SIM failover-funksjonalitet gjør det mulig å ha mye bedre koblingsevne og tjenestekontinuitet selv i tilfeller når tjenesten til den primære operatøren går ned.
  • Avansert varslingssystem kan varsle systemoperatører i tilfelle kablet WAN mislykkes og LTE aktiveres via SMS, e-post eller andre metoder som støttes av RMS
  • Ved å bruke RUTX09 med RMS kan systemoperatører få tilgang til det interne systemet i minibanken for å diagnostisere og feilsøke problemer eksternt.
  • Med et bredt strømforsyningsområde på 9 – 50 VDC og GNSS-funksjonalitet, kan du drive RUTX09 ved hjelp av en UPS og overvåke plasseringen av hele minibanken med programmerbare varsler for fysisk sikkerhet for systemet.

HVORFOR TELTONIKA?

Sikkerhet, pålitelighet og brukervennlighet er sentrale fokusområder for Teltonika Networking produktutvikling, RUTX09 har 2 SIM-spor for forskjellige operatørtilkoblinger, noe som gir et ekstra lag med tilkoblingssikkerhet. Auto failover-funksjonen kan konfigureres slik at den umiddelbart bytter til en annen operatør i tilfelle signalet går tapt. RUTX09 kan brukes i ATM-tilkoblingsoppgaver både som primær kilde til tilkobling og som sikkerhetskopi, når kablet WAN er valgt som primær metode for tilkobling. I tillegg har RUTX09 betydelige sikkerhets- og fjernkontrollfunksjoner som 7 forskjellige VPN-tjenester, brannmur, TR-069, SNMP og andre for å sikre at forbindelsen din er sikker og kan fjernstyres. Endelig kan du administrere hele flåten av Teltonika-rutere med Remote Management System (RMS) som lar deg ha full kontroll og fjerntilkobling fra hvor som helst i verden!

Anbefalt enhet RUTX09

Neste generasjon LTE-A CAT6 mobil IoT-ruter med Dual-SIM, Carrier Aggregation og Gigabit Ethernet-grensesnitt. Et robust og kraftig valg med VPN, brannmur og rikelig med prosessorkraft for tilpassede applikasjoner på OpenWrt-baserte RutOS-systemet.

LTE Cat 6 med hastigheter opp til 300 Mbps
Gigabit Ethernet med hastigheter opptil 1000 Mbps
Dual-SIM med auto Failover, Backup WAN og andre SW-funksjoner
Teltonika Remote Management System-kompatibelt
Flere sikre VPN-tjenester
RutOS - brukervennlig, sikkert og funksjonsrikt operativsystem
%d bloggere liker dette: